IZZ Zorgverzekeraar Mooi Mens VerkiezingZorgmedewerkers kunnen weer worden opgegeven voor de Mooi Mens Verkiezing van IZZ. Voor de zesde keer organiseert de zorgverzekeraar deze verkiezing om zorgmedewerkers de waardering te geven die ze verdienen voor het mooie werk dat ze verrichten.

Op www.izz.nl kan iedereen iemand die werkzaam is in de zorg aanmelden voor de verkiezing, met een toelichting waarom hij of zij Mooi Mens 2012 moet worden en op Facebook word je vanaf nu weer continu op de hoogte gehouden over de Mooi Mens Verkiezing 2012: Facebook.com/MooiMensVerkiezing. Op 31 oktober maakt Anita Witzier tijdens de finaleavond de winnaar bekend.

Tot 6 juli is het mogelijk om Mooie Mensen aan te melden op de website van IZZ. Daarna zal de jury uit alle aanmeldingen 25 genomineerden selecteren, waar vervolgens heel Nederland op kan stemmen. Dit jaar reikt Anita Witzier een publieksprijs en een vakjuryprijs uit. De publieksprijs gaat naar de zorgmedewerker die de meeste stemmen heeft gekregen op de website. De vakjury kijkt naar de impact van het werk van de Mooi Mens voor de zorg in Nederland. De winnaar van de vakjuryprijs krijgt de officiële titel Mooi Mens 2012.

Dominique Vijverberg, directeur IZZ, vertelt: “Zorgmedewerkers zijn gedreven mensen die de zorg echt beter willen maken. Zij hebben vaak prachtige ideeën en initiatieven die wij met deze verkiezing meer bekendheid willen geven. Met deze verkiezing zetten we niet alleen de zorgmedewerkers in het zonnetje, maar hopen wij ook dat andere zorgmedewerkers geïnspireerd raken en ideeën opdoen die bruikbaar zijn in hun werk.”

Vakjury
De vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Lizelotte Smits, bestuurder collectief CNV Publieke Zaak, Rob van der Plank, lid van de Raad van Bestuur de Viersprong in Breda,Jose de Reus, redactielid Tijdschrift Voor Verzorging en Corine den Hollander, Mooi Mens 2011.

Corine den Hollander won vorig jaar de titel Mooi Mens 2011 vanwege het door haar opgerichte initiatief IntermeZZo. Dit is een nazorgcentrum dat naadloos aansluit op de ziekenhuiszorg. (Ex)-kankerpatiënten en hun naasten kunnen er terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact en praktische tips bijvoorbeeld over arbeidsreïntegratie.

Over IZZ
IZZ is al 35 jaar dé zorgverzekeraar voor de zorgsector en heeft bijna 450.000 verzekerden. Als collectiviteithebben werkgevers en werknemers in de zorg – via het bestuur van StichtingIZZ – gezamenlijk zeggenschap over de inhoud en prijs van de IZZ Zorgverzekering.De IZZ Zorgverzekering is afgestemd op de behoeften van zorgmedewerkers enhoudt rekening met de specifieke gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg. Ook is de IZZ Zorgverzekering als belangrijke arbeidsvoorwaarde verankerd in devoornaamste zorg-cao’s.De uitvoering van de IZZ Zorgverzekering wordt – inopdracht van Stichting IZZ – verzorgd door Coöperatie VGZ.
[IZZ]