Premie basiszorgpakket 2013 stijgt met 100 euro

zorgpremieDe premie van de basisverzekering stijgt volgend jaar ongeveer met honderd euro per persoon. De stijging komt o.a. omdat de dekking van het basisverzekering wordt uitgebreid. Dat staat vandaag te lezen in De Telegraaf.

De zorg voor revaliderende ouderen wordt voortaan door zorgverzekeraars vergoed en niet meer uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. De rekenpremie, het bedrag dat zorgverzekeraars minimaal nodig hebben om de kosten van de basisverzekering te dekken, zou onder meer hierdoor met ruim 100 euro stijgen.

Al eerder werd bekend dat het eigen risico van de basisverzekering omhoog gaat van 220 euro naar 350 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.