ONVZ ZorgverzekeraarDe ONVZ premies van zowel de basisverzekering als de aanvullende zorgverzekeringen voor 2013 blijven gelijk aan de premies van 2012. Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter van ONVZ: “Onze verzekerden krijgen, in tegenstelling tot verzekerden bij (veel) andere zorgverzekeraars, op hun polisblad onderaan de streep geen stijging te zien. ONVZ houdt daarmee de consistente lijn van de afgelopen jaren van geen of beperkte premieaanpassing vast.”

Er zijn meerdere redenen waarom de premies gelijk kunnen blijven. ONVZ ziet een beperkte stijging van ziekenhuiskosten. Dit is een duidelijke trendbreuk waarvan we hopen dat deze zich voortzet. Daarnaast komen de kosten van medicijnen lager uit dan geraamd. Ook in 2013 zullen de zorgkosten stijgen, maar vanwege de solide financiële positie stijgen de premies van ONVZ niet.

Keuzevrijheid in goede handen
Bij ONVZ hebben verzekerden een optimale vrije keuze in arts, ziekenhuis en medicijnen. Kleijnenberg: “Ook in 2013 is de keuzevrijheid wederom gegarandeerd. Hoewel het erop lijkt dat het kabinet plannen ontwikkelt om in de toekomst de restitutiepolis te gaan beperken, blijven wij keuzevrijheid aanbieden. Het is onze vaste overtuiging dat het niet de taak van een zorgverzekeraar is om op de stoel van een arts te gaan zitten. Onze klanten hechten eraan zelf te bepalen tot welk ziekenhuis of arts zij zich willen richten. We helpen en adviseren hen daarbij, maar de keuze blijft aan de verzekerde zelf.”

Zeer tevreden en loyale klanten
ONVZ verzekerden zijn zeer tevreden en beoordelen de kwaliteit van dienstverlening met een 8,1. Dit blijkt uit de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2012 van het Bureau MarketResponse waarin ONVZ bovenaan staat in de ranking van loyale klanten.
[ONVZ Zorgverzekeraar]