Zorgverzekeraar ONVZ kijkt tevreden terug op het overstapseizoen van de zorgverzekeringsmarkt. Het aantal verzekerden bij de zorgverzekeraar is met ruim 3% toegenomen naar 415.000. ONVZ profileert zich als kwaliteitsverzekeraar en werd in december door ZorgKiezer.nl gekozen als beste zorgverzekeraar.

Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter van ONVZ: “De zorgverzekeringsmarkt werd in het najaar van 2012 overschreeuwd door prijsvechters. Wij zijn daarom bijzonder tevreden dat een deel van Nederland bewust voor kwaliteit heeft gekozen.”

ONVZ positioneert zich nadrukkelijk als kwaliteitsverzekeraar die vrijheid biedt aan haar verzekerden om zelf artsen en ziekenhuizen te kiezen.

De groei vond voornamelijk plaats in collectieve contracten en het label PNOzorg. Ook in het label VvAA (ledenorganisatie voor medici en paramedici) nam het aantal verzekerden toe.
[ONVZ]